Voorlichting aan groepenCursussenProjecten / revalidatieprogramma's

Cursussen

Sportief afslanken
Slank en Fit
Diabetes in beweging (DIB)
Mindful eten

Sportief afslanken
Deze cursus wordt gegeven bij Tino Hoogendijk Sport & Fitness in Vlaardingen. De cursus duurt 10 weken en bestaat uit praktische voedingslessen en sport. Tijdens de lessen komen allerlei zaken over gezonde voeding en afvallen aan bod. Hierbij kunt u onbeperkt sporten in het sportcentrum en wordt u intensief gecoacht. De cursus start drie keer per jaar: in september, januari en april.

Voor aanvang van iedere cursus worden er informatiebijeenkomsten gehouden. Voor meer informatie over deze cursus kunt u kijken op de site van Tino Hoogendijk Sport & Fitness.

Slank en Fit
Deze cursus wordt gegeven in Sportcentrum Brielle. De cursus duurt 8 weken. Gezonde voeding, voedingsadviezen bij gewichtsbeheersing en praktische toepassing ervan in het dagelijkse leven komen in deze cursus aan bod. U kunt dit programma combineren met sporten uit het totale lesprogramma van de sportschool en/ of trainen met de Slim-belly.

Voor meer informatie over deze cursus kunt u kijken op de site van Sportcentrum Brielle

Diabetes in beweging (DIB)
Deze cursus is een samenwerkingsverband tussen een diėtist, huisartsenpraktijk Copenhaege en Tino Hoogendijk Sport & Fitness. De DIB cursus is een cursus waar diabetes, voeding en beweging aan de orde komen. De cursus bevat 12 bijeenkomsten. Een van de lessen wordt verzorgd door een mental coach. Uw huisarts moet toestemming geven voor deelname aan deze cursus. Voor aanmelding voor deze cursus kunt u zich wenden tot Tino Hoogendijk Sport & Fitness.

Mindful eten
Inleiding
Mindfulness is letterlijk: met aandacht. Mindful eten is dus eten met aandacht.
We doen in ons dagelijkse leven niet veel meer met aandacht. Ook eten niet!
Vaak eten we onbewust, onder het werk, bij verveling, uit gewoonte of door andere oorzaken. Gedachteloos eten is vaak het resultaat van allerlei andere complexe problemen van lichaam en geest. Gedachteloos eten is vaak het eerste wat je ziet, het kan ook een teken zijn dat een ander probleem om aandacht vraagt. Een laag zelfbeeld, problemen met het uiterlijk, een trage stofwisseling, het ontbreken van beheersing en evenwicht, de sociale en culturele waarde van slank zijn en te veel eten door emotionele problemen kunnen bijvoorbeeld ook allemaal bijdragen tot gedachteloos eten. Gedachteloos eten kan ook een patroon of gewoonte zijn geworden.
Mindfulness kan helpen om meer in het hier en nu te zijn en bewuster met je leef- en eetpatroon om te gaan. Je leert bewustere keuzes te maken waardoor eten niet meer gebruikt hoeft te worden als vlucht, troost of tijdverdrijf.
Met behulp van oefeningen en meditatie technieken die u tijdens de cursus krijgt aangereikt kunt u een betere balans bereiken in lichaam en geest en in uw eetgedrag.

De cursus
De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van ca 1,5 tot 2 uur.
In de cursus krijgt u een aanbod van yoga – en meditatie oefeningen en oefeningen om bewuster te leren proeven en honger en verzadiging aan te voelen.
Hiernaast krijgt u informatie over gezond en puur eten.
Deze aanpak kan leiden tot meer balans in uw voedingsgedrag.
Naast de lessen krijgt u ook wat huiswerk opdrachten mee voor thuis.

mindful eten

Wanneer start?
In januari gaan de cursussen Mindful eten van start!

Waar en wanneer?
1) Woensdagochtend 9.30 uur locatie Wereld kind,
     Proveniersplein 5 Rotterdam
2) Dinsdagavond 19.30 uur locatie Symphytum,
     Robert Schumannring 17 Vlaardingen
3) Woensdag avond 20.00 uur locatie Sportschool Tino Hoogendijk
     Blois van Treslongstraat 151 Vlaardingen

Kosten
In januari bieden wij u deze cursus aan tegen een speciale introductie prijs van slechts 150 euro! Na onze bevestiging van inschrijving dient het lesgeld te worden voldaan door overmaking via de bank.

Aanmelding
U kunt zich inschrijven door het sturen van een mail met uw gegevens ( naam, adres, telefoonnummer en e-mail adres) naar:
karin@dietistvanunen.nl, onder vermelding van cursus Mindful eten.
Vermeld uw voorkeurslocatie 1, 2 of 3.
U kunt ook bellen op 06/41496590.
Na aanmelding krijgt u een bevestiging van plaatsing.

Docenten
De cursus wordt begeleid door de diëtisten Karin van Unen en Marianne ter Mors. Zij zijn geschoold op het gebied van Mindfulness en eten.